Technologielijn

Als je techniek leuk vindt

Meer weten over de Technologielijn

Als je kiest voor de Technologielijn krijg je twee lesuren in in de week extra. In de brugklas ga je aan de gang met LEGO-Robotica. Je leert LEGO-Robots programmeren en bouwen die bepaalde missies kunnen uitvoeren. Ook kun je van alles leren over radiografische besturing. Uiteindelijk vorm je met andere Technologielijnleerlingen een Oscar LEGO-Roboticateam waarmee je met de FIRST LEGO League-wedstrijd in 2022 mee gaat doen. Er bestaat ook een mogelijkheid om met een team dansende LEGO-Robots te bouwen. Meer informatie over FIRST LEGO League: firstlegoleague.nl

Bij radiografische besturing vorm je met een team van ongeveer zes personen een Formule 1-team, het ‘os-CAR-team’. Samen pimp je de kap van een radiografische bestuurbare auto op en doe je mee met een wedstrijd op het circuit van de Model Auto Club te Heemstede. Om ook nog knap gekleed voor de dag te komen, zoek je samen met je teamgenoten sponsors die meehelpen in de onkosten van de kleding, materialen voor de auto, zoals nieuwe banden en dergelijke.

Bekijk de video en krijg een goed beeld van de technologielijn in de brugklas. 

Vanaf klas 2 ga je verder met bouwen, solderen en microchips programmeren. Je werkt met de microprocessor Arduino. Dat is een microprocessor waaraan je sensoren, LEDjes, motortjes etc. vast kan maken. Programmeren doe je met Arduino-sofware, gratis te downloaden. Je kan dus ook thuis verder werken.

Weet je nog niets van chips en programmeren? Geeft niks! Je krijgt een paar introductielessen om de basis te leren. Daarna ga je zelf iets bouwen: een rijdende Robot, een hightech huis met alarminstallatie, een plantenkas met klimaatcontrole of een knikkerfabriek. Er bestaat ook de mogelijkheid om met radiografische besturing verder te gaan, bijvoorbeeld met radiografische zeilboten.

In de bovenbouw kun je bij het vak NLT verder gaan met technologie. Ook kun je onder begeleiding verder gaan met een zelfgekozen project en dit uiteindelijk bij je profielwerkstuk gebruiken.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de Technologielijn? Mail naar ohor@tabor.nl o.v.v. Technologielijn.