Sportlijn

Voor de gemotiveerde sporter en sportliefhebber

Meer weten over de Sportlijn

Op Oscar Romero hebben we al vijftien jaar een Sportlijn. Een middag in de week heb je twee extra lessen sport. Je gaat dan allerlei verschillende sporten doen, binnen, buiten, op school of buiten school. Met de prachtige nieuwe gymzalen, fitnessruimte en crossfit zijn er op school natuurlijk heel veel sporten mogelijk. Bij al deze sporten staat de verdieping voorop: je hoeft geen andere vakken in te leveren. Je sluit de Sportlijn in de 3e klas af met een meerdaagse trip: schaatsen op de Weissensee (Oostenrijk) als daar de Alternatieve Elfstedentocht wordt gereden.

Je leert in de Sportlijn door middel van het sporten samen te werken. En naast het sporten besteden we ook aandacht aan vaardigheden zoals organiseren. Onderdelen van onze Sportlijnkampen worden bijvoorbeeld door bovenbouwleerlingen met het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) georganiseerd. Ook leer je jezelf presenteren en leiding geven: van een warming-up leiden tot een deel van een les geven. En elk jaar assisteren de leerlingen van de Sportlijn bij de sportdag van een basisschool.

Het contact met de ouders/verzorgers is belangrijk. We organiseren ouderavonden waarbij we laten zien wat we binnen de Sportlijn doen. Ouders/verzorgers assisteren bij de kampen en zien ook zo wat we doen. En op het eind van het eerste jaar komen alle ouders/verzorgers eten in het ‘Sportlijn’-restaurant.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de Sportlijn? Mail naar ohor@tabor.nl o.v.v. Sportlijn.

Schaatsen op de Westfries

Onze sportlijnleerlingen in actie!