Persoonlijke begeleiding

We zijn er om jou te helpen!

Mentoraat

Dag allemaal, ik ben Niki. Bij Oscar Romero sta je er nooit alleen voor. Als je ergens mee zit, hoe groot of hoe klein ook, dan kun je altijd bij jouw mentor terecht. Je mentor zal je door dik en dun begeleiden en ondersteunen. De mentor is de schakel tussen jou, je ouders/verzorgers en de school. Met je mentorklas doe je ook allerlei leuke dingen, zoals het brugklaskamp, Sinterklaas en Kerst vieren en samen het jaar afsluiten met een leuke activiteit. Tijdens de mentorles leer je hoe je zelf het beste leert. Daardoor leer je zelfstandiger werken én gaat het maken en plannen van je huiswerk beter.

Begeleiding

Hallo, mijn naam is Kessi en ik vind formatiedansen heel leuk. Net als veel andere talenten en topsporters op het Oscar Romero, maak ik gebruik van de unieke Talent- en Topsportbegeleiding. Zij helpen je als je door training, optredens of wedstrijden soms minder tijd aan school kunt besteden en dat is heel fijn. De begeleiding is op het Oscar over het algemeen prima geregeld. De decanen helpen je, samen met de mentor, bij je profiel- en vakkenkeuze in de onderbouw en je voorbereiding op je vervolgstudie. En in onze prachtig nieuwe mediatheek kunnen de medewerkers je helpen als je bijvoorbeeld voor een opdracht of werkstuk op zoek bent naar informatie. De docenten en mentoren zullen je natuurlijk begeleiden bij het maken en plannen van je huiswerk, maar wil je daar nog extra hulp bij, dan kun je na afloop van de lessen op school huiswerkbegeleiding krijgen van het Studielokaal.

Ondersteuning

Hallo, mijn naam is Daphne. Op Oscar Romero krijg je veel persoonlijke aandacht. Als het nodig is, kun je extra begeleiding krijgen als je dyslectisch bent of een taalachterstand hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld extra tijd krijgen of toetsen maken op een laptop. Ook kun je hulp krijgen bij faalangst of dyscalculie. En mocht je behoefte hebben aan gespecialiseerde begeleiding voor bijvoorbeeld ASS, ADHD of begeleiding bij studievaardigheden of plannen, dan wordt in overleg met jou en je ouders/verzorgers de hulp gezocht die het beste bij je past. Je kunt dan bijvoorbeeld terecht in het PlusPunt. Het PlusPunt is een lokaal binnen de school waar begeleiders aanwezig zijn van het ondersteuningsteam. De leerlingen krijgen daar extra hulp en aandacht en kunnen er bijvoorbeeld ook pauzeren. Op het Oscar word je dus goed ondersteund als dat voor jou nodig is.