Naar de brugklas

Wat kies jij?

Naar de brugklas

Hallo, allemaal. Wij zijn Yanniek en Quinty en nemen je mee naar de brugklas. Dit waren voor ons en onze klasgenoten belangrijke redenen om voor het Oscar Romero te kiezen:

  • Als je op Oscar Romero start, kom je in een mavo-, mavo/havo-, havo-, havo/vwo– of vwobrugklas. Je zit dan samen met kinderen die ongeveer hetzelfde niveau hebben en zult je snel thuis voelen.
  • Houd je van sport, kunst of technologie en je wilt er iets extra’s mee doen dan kun je in de brugklas kiezen voor de Sportlijn, Kunstlijn of Technologielijn. Als je ervoor kiest om een lijn te volgen, heb je één dag per week twee extra lessen en daarnaast regelmatig activiteiten buiten school. Hartstikke leuk!
  • Op Oscar vinden we een persoonlijke benadering belangrijk en daarom werk je met een iPad. Leren wordt daar leuker en zelfstandiger van.
  • Ook de persoonlijke begeleiding is op Oscar prima geregeld. Je mentor staat altijd voor je klaar en als je extra begeleiding of ondersteuning nodig hebt, dan wordt daarvoor gezorgd. 
  • Als je voor onze school kiest, dan is er voor de zomervakantie een kennismakingsdag met je nieuwe klas. Ook heb je samen met je ouders/verzorgers een kennismakingsgesprek op school. De kennismakingsperiode aan het begin van het nieuwe schooljaar sluit je af met de brugklasdag met sport en spel en na afloop een feest. Zo leer je de klas snel beter kennen. Je gaat in die periode ook drie dagen op kamp waar je veel spelletjes doet. Wij hebben het daar heel leuk gehad!

mavo/havo-brugklas

. Hallo, ik ben Norris, en mijn naam is Feline en wij zitten in de brugklas, in klas mh1d. Heb jij van de basisschool een advies mavo of mavo/havo gekregen en zou je misschien wel de havo willen gaan doen? Kies dan, net als wij, voor de mavo/havo-brugklas. Je krijgt les op mavo/havo-niveau en behaalt aparte mavo- en havo-cijfers. Met behulp van RTTI kan ik zelf goed zien op welk niveau ik leer. De mavo/havo-klas is wel een uitdaging, maar het gaat tot nu toe best goed. Ik denk dat ik aan het einde van het schooljaar naar 2 havo over kan gaan. Maar als er na de brugklas nog wordt getwijfeld over het niveau waarop je verder wilt gaan, dan kun je ook gebruik maken van onze tweejarige brugperiode en verder gaan in 2 mavo/havo. Kom naar het Oscar Romero en grijp je kans!

havo-brugklas

Dag allemaal, ik ben Lindsey en ik ben Wilma en wij zitten in de havo-brugklas h1b.Toen ik als groep 8-leerling de live-uitzendingen van het Open Huis bekeek, trok vooral de goede sfeer mij aan. En dat je in de bovenbouw van de havo verschillende unieke vakken kunt kiezen, zoals Spaans en informatica, was voor mij ook een reden om voor deze school te kiezen. Ik voelde me, net als Wilma,  al snel thuis op het Oscar Romero. Ik heb onder andere voor het Oscar gekozen omdat ik hier de kunstlijn kan doen. Bovendien krijg je in de havo brugklas vanaf het begin les op je eigen niveau en krijg je goede begeleiding van je mentor. En het is ook gewoon gezellig in onze klas. Kom je ook naar het Oscar Romero?!.

havo/vwo-brugklas

Hoi, mijn naam is Vajèn en ik ben Sep en wij zitten in klas hv1a. Heb jij ook van de basisschool een advies havo of havo/vwo gekregen en twijfel je nog welke richting het gaat worden? Kies dan net als ik voor de havo/vwo-brugklas van Oscar Romero. Je krijgt les op havo/vwo-niveau en behaalt aparte havo- en vwo-cijfers. Met behulp van RTTI kan ik zelf goed zien op welk niveau ik leer. De havo/vwo-klas is wel een uitdaging, maar het gaat tot nu toe best goed. Ik denk dat ik aan het einde van het schooljaar naar 2 vwo over kan gaan. Maar als er na de brugklas nog wordt getwijfeld over het niveau waarop je verder wilt gaan, dan kun je ook gebruik maken van onze tweejarige brugperiode en verder gaan in 2 havo/vwo. Pak jij ook je kans op het Oscar Romero?!

vwo-brugklas

Hoi, ik ben Nora, en ik ben Rhoni en wij zitten in de klas 1vwo, samen met andere leerlingen met een havo/vwo-advies of vwo-advies die vanaf het begin van de brugklas op niveau willen werken. Het vwo op het Oscar Romero is uitdagend en is het is echt V(oorbereidend) (W)etenschappelijk O(nderwijs). Tijdens de lessen Research of Wetenschapsoriëntatie leer je zelfstandig onderzoek te doen en maak je kennis met wetenschap en wetenschappers. Zo ervaar je op het vwo alvast hoe het er op de universiteit aan toe gaat. Wist je dat je het vak Spaans al in de vwo-brugklas volgt en er ook eindexamen in kunt doen? En dat je in de brugklas een project volgt over ondernemerschap, waarbij jezelf probeert om geld te verdienen voor het goede doel?

Wij volgen allebei ook de sportlijn en vinden dat heel erg leuk.

Houd je van een uitdaging, kom dan vwo doen op het Oscar Romero!