Naar de brugklas

Wat kies jij?

mavo-brugklas

Hoi, mijn naam is Niki. Ik zit in de mavo-brugklas en vind het hier supertof. De lessen en de toetsen zijn op mavo-niveau (vmbo-tl) en rust, regelmaat en ruimte zijn bij ons belangrijke uitgangspunten. Maar de mavo kan ook uitdagend zijn, er zijn best veel leerlingen die in de derde klas in één vak alvast examen doen. En ik ben Marije. Doorstromen naar de bovenbouw van de havo is na je mavo-eindexamen ook heel goed mogelijk. Heb jij een advies vmbo gemengde of theoretische leerweg en willen jij en je ouders/verzorgers weten hoe jij op onze mavo je talent kunt ontdekken, lees hier dan verder.

mavo/havo-brugklas

Hallo, mijn naam is Lars en ik zit in klas mh1a. Heb jij ook van de basisschool een advies mavo of mavo/havo gekregen en twijfel je nog welke richting het gaat worden? Kies dan net als ik voor de mavo/havo-brugklas van Oscar Romero. Je krijgt les op mavo/havo-niveau en behaalt aparte mavo- en havo-cijfers. Met behulp van RTTI kan ik zelf goed zien op welk niveau ik leer. De mavo/havo-klas is wel een uitdaging, maar het gaat tot nu toe best goed. Ik denk dat ik aan het einde van het schooljaar naar 2 havo over kan gaan.

havo-brugklas

Dag allemaal, ik ben Daan en ik ben een trotse leerling van Oscar Romero. Ik zit in havo-brugklas h1a en voelde me hier al snel thuis. Toen ik als groep 8-leerling het Open Huis bezocht, trokken vooral de goede sfeer en de bijzondere vakken op het Oscar Romero mij aan. Zo krijg je NLT (Natuur, Leven en Technologie) in de onderbouw en kun je het vak Spaans kiezen in de bovenbouw.

vwo-brugklas

Hoi, ik ben Lars en zit in de vwo-brugklas, samen met andere leerlingen met een havo/vwo-advies of vwo-advies die op niveau willen werken. Het vwo op het Oscar Romero is uitdagend en is het is echt V(oorbereidend) (W)etenschappelijk O(nderwijs). Tijdens de lessen WOA (wetenschapsoriëntatie) en NLT (Natuur, Leven en Technologie) leer je zelfstandig onderzoek doen en tijdens verschillende hoorcolleges en masterclasses ervaar je op het vwo alvast hoe het er op de universiteit aan toe gaat. Wist je dat je het vak Spaans al in de vwo-brugklas volgt en er ook eindexamen in kunt doen? En dat je in de brugklas ook al mee kunt doen aan een project rond ondernemerschap?

havo/vwo-brugklas

De havo/vwo-brugklas is er vanaf komend schooljaar voor kinderen die nog twijfelen tussen havo of vwo. Je hebt dan van de basisschool een advies havo of havo/vwo en je weet nog niet welke richting het gaat worden. Je krijgt les op havo/vwo-niveau, dus met een havo-advies ga je in deze klas zeker een uitdaging aan. Het is belangrijk dat je ontwikkeling laat zien. Dat zien we onder andere aan de cijfers voor je toetsen, waarvoor je een havo- en een vwo-cijfer krijgt. Bij sommige vakken krijg je aparte havo- en vwo-toetsen. Met behulp van RTTI kun je zelf goed zien op welk niveau je leert. Of je doorgaat op havo of vwo kan aan het einde van de brugklas of na nog een jaar in 2havo/vwo besloten worden.