Extra: de Lijnen en Tabor X-tra!

Wil je extra sport, cultuur of technologie?

Extra informatieavond over de Lijnen 17 februari 19:00 uur

Je kan op Oscar Romero kiezen voor het volgen van een lijn. Dat voegt echt iets toe aan je schooltijd op het Oscar!

Het is wel belangrijk dat je gemotiveerd bent als je één van de lijnen wilt volgen. Je hoeft er niet goed in te zijn, maar wel enthousiast om veel te leren. De leerlingen die een lijn volgen, hebben één vaste dag per week twee extra lessen en daarnaast regelmatig activiteiten op of buiten school. Voor deze lessen heb je geen huiswerk. Er zijn drie lijnen: Kunst, Sport en Technologielijn, die je in klas 1 t/m 3 kunt volgen. De jaarlijkse bijdrage is € 175,00 per jaar.

Er is een speciale informatieavond over de lijnen op donderdag 17 februari 2022 om 19:00 uur. Je maakt daarbij een keuze voor de voorlichting van een van de lijnen en je kunt je hiervoor inschrijven via de onderstaande  knop. 

Sportlijn

Dag allemaal, wij zijn Yanniek en Quinty. Wij houden van sporten en bewegen en hebben daarom in de brugklas gekozen voor de Sportlijn. Een middag in de week heb je dan twee extra lessen sport. Met de prachtige nieuwe gymzalen en fitnessruimte's zijn er op school natuurlijk heel veel sporten mogelijk, maar we sporten ook buiten school, bijvoorbeeld op ijsbaan de Westfries. Ook leren we samen te werken, leiding te geven en te organiseren. In de 3e klas sluiten we de Sportlijn af met een meerdaagse trip: schaatsen op de Weissensee (Oostenrijk) als daar de Alternatieve Elfstedentocht wordt gereden. Ik heb er nu al zin in! Ook als je niet kiest voor de Sportlijn, kun je op het Oscar extra sporten. Je kunt meedoen aan allerlei toernooien en met Tabor X-tra! kun je kennismaken met allerlei verschillende sportactiviteiten. En als je wilt, kun je op de mavo het vak LO2 en op havo en vwo het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) kiezen als eindexamenvak.

Kunstlijn

Hallo, mijn naam is Lars. Ik vind kunst leuk en ik heb daarom gekozen voor de Kunstlijn. Ik volg per week twee uur extra kunstvakken. Iedere periode staat een van de kunstvakken centraal, o.a. tekenen, handvaardigheid, muziek, dans en drama. Er komen kunstenaars en muzikanten bij ons in de klas en we krijgen les van echte acteurs en dansers. Ook bezoek je musea en voorstellingen en kun je leuke workshops volgen. In het derde jaar sluiten we de Kunstlijn af met een meerdaagse reis naar het theaterfestival Oerol op Terschelling. Ook als je niet kiest voor de Kunstlijn, kun je op het Oscar Romero extra aan kunst doen. Op de mavo en de havo kun je bijvoorbeeld eindexamen doen in muziek of beeldende vorming. Ook krijg je verschillende workshops en met Tabor X-tra! kun je kennismaken met allerlei verschillende cultuuractiviteiten.

Technologielijn

Ik ben Daan en ik vind het heel leuk om de Technologielijn te doen. In de brugklas leer je LEGO-Robots programmeren en bouwen en ga je deelnemen aan een FIRST LEGO League-wedstrijd. Ook kunnen we met een team dansende LEGO-Robots bouwen en met een radiografische bestuurbare auto kun je meedoen aan een modelautorace. Vanaf klas 2 ga je verder met bouwen, solderen en microchips programmeren. Weet je nog niets van chips en programmeren? Geeft niks, dat leer je vanzelf! In de bovenbouw kun je bij het vak NLT verder gaan met technologie. Ook kun je onder begeleiding verder gaan met een zelfgekozen project en dit uiteindelijk bij je profielwerkstuk gebruiken.

Tabor X-Tra!

Op het Tabor College hebben we sportiviteit en creativiteit hoog in het vaandel staan. Daarom bieden wij voor alle leerlingen van het Tabor College de mogelijkheid om, naast de reguliere lessen, kennis te maken met allerlei verschillende sport- en cultuuractiviteiten. Tabor X-Tra! biedt ook komend schooljaar een breed aanbod aan activiteiten. We hebben contacten met de echte professionals die je de fijne kneepjes kunnen bijbrengen op het gebied van sport en cultuur. Op de dinsdagmiddag, wanneer de meeste leerlingen van het Tabor College lesvrij zijn, kun je deelnemen aan bijvoorbeeld fitness, zeilen, freerunnen, Youtube-vloggen, de dj-cursus voor beginners en gevorderden, Keep Moving Obstacle Training, graffiti, surfen, zelfverdediging voor meisjes, kickboksen, klimmen en Tabor's Kookcafé.